3 tips til at pifte din hjemmesides udseende op

seo

I dag er det ikke nok bare at have en hjemmeside, en hjemmeside skal være tiltalende – også når det kommer til det visuelle. Her giver vi dig 3 tips til, hvordan du kan pifte din hjemmesides udseende op.

Less is more

Eller på dansk; mindre er mere. Når du får folk ind på din hjemmeside, er det en dårlig ide at smide al den information du kan i hovedet på dem, på én gang. Prøv i stedet et minimalistisk design af. Dette gør du ved nøje at udvælge det absolut vigtigste budskab, som du gerne vil have ud til dine kunder og så starte med det.

Brug store men enkelte billeder, da for mange elementer på en side skaber mere forvirring end det gør gavn. Dette gælder ligeledes hvis du benytter widgets  til visning af produkter, blogindlæg, nyheder osv. hold det på et minimum.

Når du arbejder med søgemaskineoptimering, så lad seo-teksterne være i bunden af siden, så dette ikke er det første, som drager den besøgendes opmærksomhed.

Brug farver

Selvom din hjemmeside skal være minimalistisk gør det ikke noget at bruge farver. Der er nemlig ikke noget kedeligere end en komplet hvid eller grå hjemmeside. Du skal selvfølgelig ikke kaste dig ud i det helt store regnbue tema, det kan ligeså vel være farverige billeder.

Hvis du benytter dig af bullet-lister, kan det anbefales at ændre farverne på selve bullets’ne. Det kan eksempelvis være i samme farve som dit logo, hvis det farvemæssigt skiller sig ud fra resten af siden.

Læsevenlig skrifttype og fed skrift

Medmindre din hjemmeside er et dedikeret fotogalleri, har du formentlig nogle tekstunge og informationsrige sider. Her er det vigtigt at du benytte en skrifttype som er letlæselig, som brugeren ikke bliver træt af at kigge på.

Ligeledes kan du benytte noget så simpelt som fed skrift, til at fremhæve vigtige punkter eller nøgleord. Når du skriver teksttunge sider, så pas på at dine sætninger ikke bliver for lange og kringlede.

Med disse 3 simple tips, kan du give din hjemmeside en makeover som trækker flere besøgende og tilmed får dem til at blive på siden.