6 gode råd til at få et luksuriøst badeværelse

shutterstock_209184850b

Dit badeværelse er dit zen, og de fleste mennesker bruger i løbet af deres livstid 4 år på badeværelset. Det er stedet, man kobler af, renser tankerne og vasker sit sind. Derfor er det også rigtig vigtigt, at det æstetiske passer til dig. Et flot badeværelse giver velvære og en tilfredshed, som vil give dig mere ro og balance i din hverdag.

Her er 6 gode råd til, hvordan du kan får dit badeværelse til at blive en fryd for øjet:

1 Sort er det nye sort

Farven sort giver dit badeværelse et luksuriøst udtryk. Farven får især karakter, hvis den bliver brugt i forskellige nuancer og af forskelligt materiale. F.eks. kan du bruge sort marmor til håndvask eller til bruseren, mens sort glas kan bruges på låger og paneler. Tilføj kontraster som bronze og guld til at give badeværelset et autentisk udseende.

2 Få et vandfald i huset

Alle kender den indre ro, man får, når man stiller sig ind under den varme bruser. Rindende vand har en afslappende effekt på os mennesker, og en lækker brugser giver værelset udtryk og afhjælper stress. Til det luksuriøse badeværelse kan man vælge en stilren bruser med en bred og flot stråle eller flere brusehoveder. Intet slår følelsen af at stå under et brusende vandfald. Bl.a. har mærkerne Vola og Hansgrohe nogle gode bud på stilrene brusere.

3 Et badekar gør dit badeværelse unikt

Mange tænker på 80’ernes små baljer, hvor netop én person kan krybe sig ned, når dette emne bringes op. Men i dag er der rigtig mange udbydere af flotte og luksuriøse badekar på markedet. Et værelse med et flot badekar har et karakteristisk og majestætisk look. Vælg f.eks et ovalt badekar, som er mere specielt, og stil den et centralt sted i badeværelset gerne med plads til væggen, så det ikke bliver krænget op i et hjørne.

4 Skab hygge med et gammelt møbel

Er der ikke plads til et badekar i dit badeværelse, kan du i stedet spice dit badeværelse op ved at tilføje et gammelt møbel. Det skaber hygge og giver det stilrene badeværelse en rustik kant. Det kan være sig en stol, en skammel eller et gammelt bronze-spejl. Sæt også rigtig gerne stearinlys for at fremme den hyggelige stemning.

5 Vælg stemningsfuldt lys

Lys i badeværelset er stærkt forenet med dit humør og hvilket udtryk, dit badeværelse får. En let måde at gøre dit badeværelse unikt på er at oplyse vigtige elementer i badeværelset. Har du et badekar, kan du vælge at lyse det op separat, så det kan få sin egen udstråling. På badeværelset kan det også være muligt at gøre det muligt at lyse med farvet lys. Det kan give en helt speciel stemning, hvis der f.eks. lyses med lyseblå i bruseområdet.

6 Få inspiration fra en forhandler

Hvis du vil have mere inspiration til dit badeværelse så tjek et af de showrooms, der findes fra forskellige forhandlere. Nogle forhandlere har en afdeling kun med luksus-badeværelser ligesom f.eks FIRSTfloor fra Leon Petersen.

Et luksuriøst badeværelse kan være med til at give dig en harmonisk hverdag med en større velvære. Hvorfor spilde 4 år i et kedeligt rum, når du kan bruge tiden i luksus?