Den moderne mand

Pleje af udseendet har i længere tid været forbeholdt kvinder, men den moderne mand oplever i højere grad at kunne dyrke sin forfængelighed uden at miste sin maskulinitet. Med denne udvikling er der ligeledes kommet et boom i diverse hudplejeserier mv. til mænd. De fleste mænd har dog, i modsætning til kvinder, ingen indlært viden om hudpleje og møder ikke i samme omfang gode råd i magasinerne, hvilket kan gøre køb af hudplejeprodukter til en decideret jungle.

Forskel på mænd og kvinders hudpleje

De færreste mænd gider at bruge meget tid eller energi på daglige skønhedsrutiner, hvormed hudpleje og vedligeholdelse skal være hurtigt og effektivt. Dette står i dyb kontrast til kvinders skønhedsrutiner, der i nogle tilfælde en grænsende til et mindre wellness ophold. Mange mænd har nok lavet fejlen at spørge kæresten til råds om skønhedsprodukter og efterfølgende fået smidt diverse skønhedsprodukter til både hår, krop og ansigt i hovedet. Kvinders ellers velmenende råd og produkter ender i mange tilfælde med at skræmme mændende væk i stedet for at inspirere, da de ikke kan følge de hårdt fastlagte rutiner.

Hudpleje til mænd

Mænd har som tidligere nævnt ikke samme behov for skønhedsritualer, som kvinder har. De to hyppigste problemer hos mænd er:

  • Gerner i forbindelse med den daglige barbering
  • Uren hud

Der findes efterhånden et fornuftigt udvalg af hudplejeprodukter til mænd der kræver minimal indsats, men giver stor effekt på netop disse tre problemer.

Ansigtsbarbering

Den moderne mand barberer sig oftere end tidligere og der opstår dermed i højere grad hudproblemer, da det jo aldrig har været meningen at man skulle køre en skarp kniv henover huden. Denne voldsomme behandling, som mere eller mindre alle mænd foretager, resulterer ofte i små hudafskrabninger, indgroede hår, allergi fremkald af skrappe produkter og ekstra følsom hud med tendens til rødme. For at undgå disse problemer kan man anvende en aftershave cream til følsom hud efter endt barbering.

Uren hud

Uren hud har i lang tid været et kendt problem blandt mænd, men det er først fornyligt blevet normalt at gøre noget ved det. Uren hud hos mænd opstår oftest, fordi de forsømmer at rense og pleje deres hud. Mænd har faktisk i mange tilfælde mere brug for hudpleje end kvinder, da det mandlige kønshormon og motion også kan forværre situationen. Hvis man vil undgå mange bumser og hudorme bør man dagligt vaske ansigtet og efterfølgende bruge en creme. Dette er forholdsvis overskueligt for de fleste mænd, da det kan ordnes i forlængelse af badet.