Grønland – et smukt vinterparadis

Grønland er et sted, som ofte bliver overset. Det er en fejl, som folk skal lave om på, da Grønland er et af de smukkeste steder i verden. Det kolde klima på Grønland har forskønnet landet utrolige flotte udsigter og en arktisk skønhed, som ikke er til at konkurrere med andre steder i verden.

Ilulissat Isfjord

Grønland er hjemsted for Ilulissat isfjord, som er et UNESCO verdensarvsområde og en verdensklasse landskabelige skønhed. Her kan man se verdens største gletsjer og isstrøm uden for Antarktis. Det strømmer dagligt mere end 40 millioner ton is fra gletsjerne ud i isfjorden, som spreder sig over ca. 60 kilometer. Den fantastiske isfjord kan ikke beskrives – den skal opleves! Man glemmer hverdagens problemer og alle de småbekymringer ved synet af isfjorden og det findes en fredelig og næsten magisk stemning, når man står tæt på et af naturens store fænomener.

Nordlyset og midnatssolen

Grønland er et af de få steder i verden, hvor man kan se nordlyset. Nordlyset er en af naturens meste fantastiske udstillinger – himlen lyser op med overjordiske farver, som skinner og glitrer over himlen. Nattehimlen forandrer sig til en forunderlig, vridende, hvirvlende glød. Der er mange, der får et øjeblik af afklaring og indre fred, når de kigger op på de farvede striber på himlen, og mange nordlys seere beskriver det, som en ydmygende og åndeligt opløftende oplevelse. Nordlyset er både flygtigt og æterisk, og der er ingen garanti for at det kan ses. Det opleves nord for polarcirklen og bedst om vinteren, når himlen er skyfri. Hvis man fanger et glimt af denne fantastiske naturbegivenhed, bliver det et minde man aldrig kommer til at glemme.

Om sommeren er det for lyst til at se nordlyset, men man kan til gengæld se midnatssolen. Midnatssolen er et smuk og vidunderlig naturfænomen, hvor det er lyst døgnet rundt nord for polarcirklen. Landskabet opleves på en helt anden måde under midnatssolen og udsigterne er ubeskrivelige smukke.

nordlys

Dyrelivet

Det er spændende at se dyr i deres naturlige omgivelser og der findes mange forskellige hvalarter langs de grønlandske kyster. På Grønland har man muligheden for at tage ud på en hvalsafari og se naturens giganter helt tæt på. Man kan selv opleve hvordan en hval sprutter sit åndedrag gennem vand og luft med en hastighed på flere hundrede kilometer i timen – et overraskende og forrygende syn.

Man kan også tage ud på en moskussafari og få øje på de store pattedyr, der under istiden strejfede jorden sammen med mammutter og sabeltand tigre. Moskusokser findes få steder i verden og derfor er de store, fredelig dyr sjældent set. Der er også rige muligheder for at købe produkter af moskusoksens uld, som anerkendes som verdens varmeste.

Læs mere om de flotte seværdigheder på Grønland her: Visit Greenland