Kaffe som skønhedsmiddel

merrildtoudseendeEn god kop kaffe om morgenen er med til at kickstarte dagen. Du mærker koffeinens effekt og bliver mere frisk. Når kaffen er brygget på bønner af god kvalitet, bliver smagsoplevelsen så meget bedre. En ordentlig kop friskbrygget kaffe kan virkelig få humøret til at stige.

Kaffe som skønhedsmiddel

Kaffe kan dog bruges til andet end blot at drikke. Kaffe er fyldt med gode antioxidanter, der kan hjælpe ved at forebygge for tidlig aldring af din hud. Desuden tyder forskning på, at der er en sammenhæng mellem indtag af koffein og nedsættelse af risikoen for hudkræft.

Friskmalede kaffebønner kan nemlig bruges til forskellige skønhedsritualer.

Eksfoliering med kaffegrums

Du kan give din hud en eksfoliering med kaffe. Du tager noget kaffegrums og skrubber over hele kroppen. Sørg for at gnide kaffegrumsen godt ind i huden. Kaffegrumsen fjerner de døde hudceller og efterlader huden frisk og blød.

Du kan blande sukker i kaffegrumsen for at gøre skrubben mere eksfolierende, eller du kan blot tilsætte lidt mandel -eller jojoba olie for en mere blødgørende effekt. Koffeinen i kaffegrumset giver ny energi til den trætte hud

Ansigtsmaske med kaffegrums og kakao

Du kan lave din egen ansigtsmaske ved at blande kaffegrums, kakaopulver, sødmælk og lidt honning sammen. Mælken kan skiftes ud med en olie for at tilføje mere fugt til ansigtet. Du skal lade masken sidde 15-20 minutter, og derefter skyller du med vand.

Denne lækre maske opstrammer, reducerer hævelser og fugter din hud. At begynde morgenen med en kop velsmagende kaffe og en ansigtsmaske samtidigt sikrer en god, rolig start på dagen.

Glans og farve til håret med kaffe

Det er dog ikke kun ansigt og krop, der kan nyde godt af kaffens egenskaber. Du kan nemlig også bruge kaffen til at opfriske håret. Du kan opnå en mild hårfarve (håret bliver lidt mørkere) og tilføje fornyet glans ved at putte kaffe i håret.

Du brygger en god omgang stærk kaffe, lader den køle og putter det derefter i håret. Kaffen skal have lidt tid til at trænge grundigt ind i håret.

Du kan også bruge kaffen til en fugtgivende hårmaske, hvor du blander kaffegrumsen med en lækker olie eller din hårbalsam. Du skal lade det sidde i omkring 5 minutter og herefter skylle masken ud af håret.

Dit hår får fornyet glans, og du opnår samtidig fine farvetoner i håret. Hvis du tilføjer kakao bliver farveresultatet mørkere.

Du kan læse mere om kaffe på Merrild.dk