Selfies siger mere om dig end du tror

Begrebet selfie er inden for det seneste år eksploderet. Det handler om at tage det perfekte billede af sig selv og dele det med omverdenen. Frekvensen af de berømte selvportrætter, kan dog afsløre et dybereliggende problem; dårlig selvtillid.

Bedre-selvtillid.dk forsøger at italesætte dette tabu ved at sætte ord på, hvorfor man har dårlig selvtillid og hvordan det kan afhjælpes.

shutterstock_168960257

Et ændret kropsideal
Særligt kvinder lider under en forventning, som meget få i realiteten opfylder. I 90′erne var det ideelle for kvinden en åleslank sizezero-krop, mens det inden for de seneste år har ændret sig til en tynd, men veltrænet krop.

Det hæmmer derfor mange kvinders selvtillid, hvis de ikke lever op til samfundets idealer. Medierne opstiller en visualiseret skønhed, som mange kvinder ikke føler de kan leve op til, hvilket  påvirker deres generelle selvopfattelse.

Mange piger, særligt teenagere, poster op til flere selfies om dagen i en konstant stræben efter at blive bekræftet. Det hele handler om at samle likes – jo flere likes, jo smukkere er man. Også begreber som “thigh gap” og “bikini bridge” har set dagens lys inden for de seneste år, hvor piger, som var i besiddelse af dette, hyppigt delte billeder med omverdenen.

Dårlig selvtillid kan have omfattende konsekvenser
Ifølge en britisk undersøgelse, vil Storbritannien gå glip af 200.000 højt placerede ansatte i 2050. Det chokerende estimat bygger på, at de kvinder der er tynget af deres eget selvbillede, oftest er de bedste i skolen.

Kropsidealet handler altså ikke længere kun om det ydre – hvis det nogensinde har været tilfældet. Et så markant estimat som rapporten fremsætter vidner om et potentielt kommende samfundsproblem.

Dygtige kvinder når måske aldrig deres drømmestilling, hvis ikke de har udseendet med sig. De hviler ikke i sig selv og søger konstant bekræftelse, bl.a. igennem de populære selfies.

shutterstock_126895907

Dit ydre må ikke være en stopklods for dine ambitioner
Som rapporten ligeledes konkluderer er dårlig selvtillid et overset emne. Særligt fitnessbølgen i Danmark har øget fikseringen på det ydre, hvorfor dét at have den perfekte krop er blevet altoverskyggende. 

Bedre-selvtillid.dk giver løbende en række værktøjer til at se bort fra idealet, lære at elske sig selv for den man er og ikke lade overfladiske værdier stå i vejen for ens ambitioner. Indlæggene på bloggen sætter selvværd i fokus, hvad enten det er på arbejdspladsen, hos dine børn eller i en helt tredje situation.

Den konstante sammenligning med andre får os til at tvivle på vores ydre – og indre værdier. Den dag man stopper med at sammenligne, er den dag man naturligt hviler i sig selv.