Selvtillid klæder dig

Skønhed og udseende bliver et mere og mere diskuteret fokuspunkt, og vi har adgang til billeder og videoer af smukke mennesker og landskaber, overalt hvor vi færdes. Det er derfor ikke underligt, at vi gerne selv vil være smukke, og måske også gør meget for det – men der er én vigtig ting, som vi glemmer!

Det handler ikke kun om det ydre!

Når man tænker på skønhed, så tænker man i høj grad på det ydre. Om man har et pænt ansigt, nogle smukke øjne, en flot krop eller nogle flotte kropsdele. Desværre glemmer vi ofte at tage hensyn til det indre, når vi vurderer skønhed. Et godt eksempel er Hollywood-filmen “Hals Store Kærlighed”, hvor Hal forhekses således, at han ser folks indre afspejlet som deres ydre. Alle de smukke piger er altså dem, der har en god personlighed, mens alle de grimme og afpillede mennesker, er dem der i grunden er ubehagelige og selvoptagede. Hal falder for en gudesmuk kvinde, og fordi han kun ser hendes indre, ser han ikke at hun i virkeligheden er overvægtig. Samtidig forstår han ikke sin vens valg af kæreste, da denne i Hals øjne er mager, gammel og afpillet, mens hun i verdens øjne er smuk.

 Hals store kærlighed (2001) Poster

Vi kan altså lære en meget vigtig lektie af Hal, selvom han ikke selv ved, at han i virkeligheden ser kvindernes indre som deres ydre. Som mennesker er vi meget hurtige til at dømme folk på deres udseende, uden først at lære dem at kende og finde ud af, hvordan de i virkeligheden er.

Det indre kan afspejles i det ydre

Der er selvfølgelig visse af de indre træk, der kan ses i det ydre. For eksempel kan man se, hvis du er en meget glad person, der ofte smiler. Hvis du smiler og er glad, gør det dig ofte pænere, end en smuk kvinde der hele tiden surmuler eller vrænger ansigt. Ens ansigtsudtryk, mimik og generelle attitude over for omverdenen, kan betyde virkelig meget for ens udseende. En anden faktor er selvtillid. Hvis du udstråler selvtillid, kan man se det i din holdning, din attitude og dit ansigt, og det gør dig også smukkere. Ved at arbejde med dit indre, kan du altså påvirke dit ydre, og på denne måde gøre dig selv smukkere.

Det er selvfølgelig ikke så ligetil, bare at få højere selvtillid. Men du kan for eksempel få det gennem uddannelse, gennem kreative projekter og gennem kærlighed. Og sørg for at forkæle dig selv, så du hele tiden føler dig godt tilpas, og hviler i dig selv – det kan man også se! :)