ungdommen på rejse

Skal jeg sende mit barn på sprogrejse?

Som forældre bliver vi ofte stillet i svære situationer omkring vores børn. Hvad enten det omhandler skole, venner, kærester eller noget helt andet.

Der kommer et tidspunkt, hvor dine børn godt vil ud og opleve verden uden, at mor og far er med. Sprogrejsen er en oplevelse, som mange børn gerne vil prøve, da de kommer ud og oplever verden på egen hånd.

Men er det en god ide at sende sit barn afsted på en sprogrejse? Læs med her og få svaret.

Gå i skole på ferien

At sidde på skolebænken er noget de færreste børn holder af. Det er altid meget sjovere at være sammen med vennerne.

Hvis du vælger at sende dit barn på en sprogrejse, får barnet muligheden for at udvikle sig på den skolemæssige front og på samme tid opleve en hel ny verden – med masser af nye bekendtskaber.

Du kan eksempelvis sende dit barn på sprogrejse til England. Her kan barnet få trænet sine engelskkundskaber i tale og skrift, uden at det kommer til at føles som hjemmearbejde.

En personlig udvikling

Ikke nok med at barnet kommer til at udvikle sig – hvad angår de skolemæssige kompetencer, så vil dit barn også udvikle sig på det personlige plan. At komme væk hjemmefra et par uger og prøve at stå på egne ben, gør at barnet udvikler sig personligt.

Har du et barn i de tidlige teenageår, kan det være en rigtig god ide at sende dem afsted. Det udviser tillid, da du sender dem alene på ferie. På samme måde vil du opleve, at dit barn kommer hjem og er blevet modnet, da de netop har fået lov til at gøre de fleste ting på ferien selv.

En oplevelse for livet

Mange børn ender med at danne nye venskaber på en sprogrejse – det kan både være danske- og udenlandske venner. Nogle af disse venskaber ender med at holde i mange år frem.

Det er en oplevelse for livet at komme på sprogrejse, især for et barn i de tidlige teenage år. Hvis du var i tvivl inden, bør du ikke længere være det.

Send da dit barn på sprogrejse – de vil helt sikkert takke dig, når de kommer hjem.