Trekking – er helbredets oplevelse

8503426418_e4b642d761_b

Trekking er ikke bare for oplevelsen skyld, det er også ekstremt godt for dit helbred. – Hvis du lige mangler at komme i gang igen, eller trænger til et kærlig klap bagi, så er trekking den oplagte mulighed. Trekking er nemlig slet ikke kedeligt, tværtimod.

Hvorfor trekking?

Hvorfor ikke? Trekking er samtidig med en utrolig flot og spændende oplevelse, rigtig godt for din krop og dens sundhed. Trekking giver øget sundhed og velvære, og giver dig muligheden for at være god ved din krop, samtidig med at give dig en kæmpe oplevelse.

Brugbar styrketræning

Trekking giver din krop en god og overordnet fysisk belastning, ved at trekkene stiger i højden og vægten fra rygsækken. Det er især dine ben og din ryg, som vil blive fysisk belastet når man trekker.

Trekkingen er en slags styrketræning for dine ben og din ryg. Samtidig med du spænder op i maven, når du bevæger dig opad. Trekking virker bedre end styrketræning i et fitness-lokale.

Det giver dig flere udfordringer på din vej. Du har højere motivation for at fortsætte og blive ved, idet du ser og oplever mere på din tur.

Forbedret kondition

Du oplever ikke kun mere og mere styrke i dine ben og ryg, du oplever også en forbedret energi og kondition, for hver dag der går.

Det gode ved trekking er, at du ikke behøver at være i god form hjemmefra. Men at du automatisk bliver det, på din trekkingtur. Ved at terrænet er stigende, gør at din kondition forbedres gevaldigt, og du får mere og mere energi.

Den øgede intensitet gennem længere tids trekking, gør at du hurtig vil opdage den nyvundne kondition. Selv top trænede mennesker, vi opleve en fremgang i deres kondition.

Styrker led og hæver stofskiftet

Dine sener og led vil op af stejle bakker og bjergsider, udsættes for forskelligere slags belastninger og stigninger. Dette vil hjælpe både din styrke og elasticitet, som reducerer muskelsmerter og spændinger i muskelen.

Det er kendt for den almindelige dansker, at regelmæssig motion hæver ens hvilestofskifte. Men hvilestofskiftet vil hæve ekstra meget ved trekking, da det foregår i mange timer hver enkelte dag. Hvilestofskiftet hæves 10% ved trekking, hvilket gør at din krop forbruger mere energi og faktisk kan skabe et højere vægttab end ellers.

Derudover vil dit kolesterolniveau automatisk blive sænket. Det vil den grundet påvirkninger af stofskiftet. Ved at ens kolesterolniveau bliver sænket, reduceres risikoen for blodpropper, tolerancen for sukker og en bred vifte af forskellige hjertesygdomme.