Udfordringerne når skimmelsvamp sluger husets skøndhed

shutterstock_258040328 (1)

En stor del af danskere går op i vedligeholdelse af deres hus og sikre at det altid står med flot facade, men hvad gør man når skimmelsvampen begynder at kravle ned af væggende og sluge husets skønhed? Skimmelsvamp har ikke kun en negativ effekt på den udseendsmæssige del af huset, det kan ligeledes have fatale følger for husets fundament og vægge. Det er derfor vigtigt at du får svampen ud af huset og sikre at der er lille chance for det kommer igen. Læs med herunder og få mere viden omkring skimmelsvamp bekæmpelse.

Har du skimmelsvamp skal det udbedres

Skimmelsvamp giver ikke kun store skader på dit hus, det har ligeledes en effekt på dit helbred. Det er derfor vigtigt at du får fjernet skimmelsvamp med det samme. Er det en mindre plamage, kan dette blot fjernes med produkter såsom rodalon. Når skimmelsvampen er fjernet, er det vigtigt at finde frem til kilden for svampens grobund. Fjernes kilden til skimmelsvamp ikke, vil du fortsat oplevel skimmelsvamp i huset. Er det et størrer område der  er rmat af skimmelsvamp er det vigtigt at få professionel hjælp til at fjerne svampen. Det skal du da der skal en større behandling til, en behandling som rodalon ikke kan klarer. Hvis du er i tvivl om du selv kan klarer det, skal du altid kontakte en professionel.

Forbyg huset mod skimmelsvamp

Du kan altid forebygge mod fugt og dette er i høj grad også anbefalet. Du kan vælge at få lavet fugtisolering i huset. Dette kan gøre ved at sætte en fugtspærre i som sikre at der ikke komme vand ind i revner og sprækker. Således undgår du at væggene tager imod fugten. Der er nogen huse der er påvirket af det omkringliggende miljø eller af aktiviteterne i huset, det er derfor altid en god idé at få en proffesionel til at vurdere hvad der skal gøres for at forebygge netop dit hus imod fugt.

Hold et sundt indeklima dagligt

Som familie udskiller man omkring 10 liter vand dagligt, blot igennem åndedræt og sved. Forestil dig så ved tørretumbleren eller madlavningen udskiller. Har denne fugt ikke mulighed for at blive luftet ud, suger væggene det til sig og du risikere store fugtskader i huset. Sørg for derfor dagligt at overholde nogle simple råd der kan være med til at forebygge mod fugt. Følgende råd vil kunne hjælpe dig til at sundt indeklima.

  • Luft ud med gennemtræk flere gange dagligt så fugten kan komme ud.
  • Luft specielt ud efter et bad.
  • Tør ikke tøj i hjemmet, medmindre det er ved brug af en tørretumbler
  • Sørg altid for at varme rum op, således at du har samme temperatur i alle rum. Dette vil forebygge at der kommer kondensvand.