Vejen til din drømmekrop

fit krop

Hvis du vil have din drømmekrop, er der ingen vej ud af det. Du bliver nødt til at begynde at motionere og spise sundt. Det er den eneste vej til et resultat, som holder. Der findes ingen mirakelkur og ingen magisk pille – i hvert fald ikke endnu – som kan fremtrylle dig den toptrænede krop.

Motion og sund kost giver dig ikke kun en flot krop, men der er også mange andre fordele at hente ved det. Det er helt klart noget, som enhver læge og kost- og ernæringsekspert anbefaler. I dette indlæg kan du læse lidt om, hvilke fordele motion og sund kost har for din krop og helbred. Samtidig kan du også få gode råd til selv at begynde at motionere.

 Gode grunde til at dyrke motion

Hvis man føler sig ked af sin vægt, er det selvfølgelig en rigtig god grund til at begynde at motionere og spise sundt. Dette er den sikreste vej til at tabe sig på. Når man dyrker motion og forbrænde mere energi end den energi, man får gennem maden, taber man sig.

At dyrke motion regelmæssigt giver også den positive effekt, at man får fornyet energi og overskud. Endvidere har regelmæssig træning og motion en forebyggende effekt på hjertesygdomme, udvikling af kræft, forhøjet blodtryk, risiko for blodpropper og svækkede muskler og led.

Regelmæssig motion reducerer kræftrisikoen ved at holde kroppens insulinniveau stabilt, hvilket forhindrer både vækst og spredning af kræftceller. Motion gør også én stærkere, og man får opbygget mere stærke og udholdende muskelvæv, som hjælper med at styrke kroppens knogler og beskytter dem mod slid.

Af andre fordele kan der nævnes, at motion har en forbedrende virkning på humøret. Motion formindsker stress og forebygger udvikling af depression, da man kan få afløb for diverse spændinger i kroppen ved træning.

Ved en kombination af regelmæssig motion og en sund og varieret kost skaber man et godt helbred og selvfølgelig et godt udseende for sig selv. At se bedre ud booster også ens selvtillid, og det medføre en større livsglæde.

Gode råd til træning

Det kan være svært at begynde at træne i ens travle hverdage, men alle kan faktisk gøre det. At træne en-to gange om ugen med en times tid pr. gang er faktisk nok til, at man taber sig og holde den sunde livsstil. Mere skal der ikke til. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor meget man ønsker at tabe sig, eller om man bare vil leve sundere. Hvis målet er at tabe sig meget, bør man nok træne lidt mere og kun holde sig til en fedtfattig kostplan.

Når du skal i gang med at træne, kan du gøre følgende ting:

  • Gør det klart, hvilket mål du har med træningen, hvor meget du vil tabe dig osv.
  • Søg efter viden omkring træning og kost, så du er sikker på, at du gør det rigtige og får det bedste ud af det.
  • Lav en plan, hvor du sætter tiden af til træning hver uge og overhold det.
  • Skaf dig en badevægt eksempelvis fra Digitalvægten, og vej dig ved hver uges ende, så du har overblik over din fremgang.
  • Kryds af ved hvert mål, du opnår undervejs, eller før en logbog over din fremgang og tanker vedr. træning. Dette hjælper med at holde ved motivationen.
  • Lav en madplan for hver dag, så du kan holde dig til det. Planlægningen gør rigtig stor forskel.

Læs mere om motion på www.netdoktor.dk.