Sådan undgår du rygproblemer

Untitled design, kopi 2

Det er vigtigt at passe på sin ryg. Selvom du måske ikke er en af dem, der går med rygsmerter til dagligt, kan det være en god idé at forebygge eventuelle fremtidige rygproblemer.

Mange oplever rygsmerter

Rygproblemer er i dag et udbredt problem. De fleste danskere vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve rygsmerter. Det kan derfor være en god idé at være opmærksom på, hvad du kan gøre for at lindre eller forebygge rygsmerter.

Rygsmerter kan mærkes forskellige steder på kroppen. Nogle får problemer i lænden, mens andre mærker smerter ved nakken. Ved nogle typer rygproblemer kan smerterne faktisk strække sig helt ud i arme og ben.

Det er altså vigtigt at passe godt på sin ryg, hvis man ikke vil ende med alvorlige eller mindre alvorlige smerter. Udover at det er smertefuldt, kan det også betyde en lang række andre konsekvenser eksempelvis, at du bliver ude af stand til at arbejde.

Derfor får du ondt i ryggen

Der kan være mange forskellige årsager til rygsmerter. Nogle gange handler det om for lidt aktivitet. Ryggen skal styrkes gennem bevægelse for eksempel ved styrketræning, gåture eller rygøvelser. Er du ikke særlig fysisk aktiv i din hverdag, kan det derfor i sidste ende betyde, at du kommer til at døje med rygproblemer.

En anden betydelig årsag kan være din madras eller stol. Ikke alle er klar over om den stol, de sidder på i mange timer i løbet af et døgn, er ergonomisk korrekt. Mange sidder altså på en stol, der ikke er sund for ryggen.

Det kan du gøre for at passe på din ryg

Nogle rygproblemer skal behandles hos en læge eller en fysioterapeut, men der er altid noget du selv kan gøre for at lindre eller forebygge smerter. Her får du nogle simple råd til, hvordan du kan passe på din ryg.

  • Vær aktiv: Selv den mindste aktivitet bidrager positivt til både lindring og forebyggelse. Det kan være alt fra små gåture til en længere styrketræning.
  • Varmebehandling: Har du først fået smerterne, anbefaler en del læger, at du lægger noget varmt på det ømme sted for at lindre. Er det mere alvorligt, kan du tale med din læge eller forsøge dig med en fysioterapeut.
  • Sid godt: Vælg en stol der er ergonomisk korrekt. Det er vigtigt, at du sidder godt for at få den rette støtte til din ryg. KontorZonen forhandler kontormøbler, og er specialister inden for blandt andet kontorstole, og du kan altid få vejledning til, hvad der lige præcis passer til dig og din ryg.

 

Pas på din ryg. Vær aktiv. Og når du sidder ned, så sid godt.