Find butikker i Aalborg med fokus på bæredygtighed

5 modebrands i Aalborg, der sætter fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed er på alles læber, og alle modemagasiner skriver om den grønne omstilling. Derfor er der selvfølgelig også mange modebrands, der begynder at sætte mere fokus på bæredygtig produktion, genbrug af materialer og økologisk bomuld. Vi har samlet fem brands her, som du kan finde i Aalborg.

1. Sissel Edelbo

Sissel Edelbo er både kendt og anderkendt for deres smukke kjoler og kimonoer, der er lavet af genbrugssilke, der er hentet hjem fra Asien. Sissel Edelbo er startet i Aalborg af Jeanne Sissel Thomsen and Christina Edelbo Petersen i 2004. Brandet har base i Aalborg, men idéen opstod på en rejse til Asien, hvor de to kvinder fandt en masse smukke sarier, som ikke længere blev brugt. Det betyder, at alle kjoler og kimonoer er unikke og fulde af smukke farver. Du kan blandt andet købe de smukke kjoler og kimonoer i Magasin i Friis Shoppingcenter samt i andre butikker i Aalborg.

2. Vero Moda

En anden dansk modevirksomhed, der er begyndt at sætte bæredygtighed på dagsordenen, er bestseller-ejede Vero Moda. Den bæredygtige kollektion hedder Aware by Vero Moda og er designet ud af økologisk bomuld, genbrugsmaterialer og innovative teknikker. Genbrugsmaterialer består blandt andet af genbrugsbomuld, der er blevet udledt af spildprodukter som stofaffald eller brugt bomuldsstof. Ved at bruge genbrugsmaterialer reduceres spilden af naturlige ressourcer. Aware by Vero Modas kollektion består både af kjoler, skjorter, jeans og basisprodukter. Du kan købe Aware by Vero Moda i Vero Modas butikker.

3. Stine Goya

Stine Goya har efterhånden skabt mange overskrifter på grund af den nye bæredygtige linje, der gennemsyrer hele brandet. De har blandt andet skabt en hel bæredygtig linje med brug af genbrugsmaterialer og farver uden kemikalier, som de viste frem på catwalken. Kollektionen blev efterfølgende solgt på Net-a-porters bæredygtige platform. Desuden har de gennem hele forretningen fokus på bæredygtighed. Du kan købe Stine Goyas nye kollektioner i Magasin i Aalborg.

4. H&M

Den svenske modekoncert har længe haft fokus på bæredygtighed med kollektionen Conscious. Kollektionen kommer to gange årligt og består af både store kjoler og basisvarer. En af de mest kendte er H&M’s røde løber-kollektion, som de lancerede i 2012. Kollektionen Conscious er blandt andet blevet båret af svenske Prinsesse Victoria og Prinsesse Mary på den røde løber, hvilket har været med til at sætte H&M på dagsordenen indenfor bæredygtighed. Du finder Conscious i udvalgte H&M-butikker.

5. Selected Homme/Femme

Bæredygtighed er blevet en grundlæggende værdi, som efterhånden gennemsyrer alle kollektioner, der bliver produceret hos Selected. Det betyder, at Selecteds kollektioner, både til herrer og damer, produceres af økologisk bomuld, der bliver brugt genanvendt uld og genbrugsplast, og flere af de nye items indeholder innovative fibre af naturlige produkter. Du kan derfor shoppe brandets kendte og stilrene silhuet med et bæredygtigt tvist. Du finder butikken Selected i Friis Shoppingcenter. Det gør sig i øvrigt også gældende for flere af de andre mærker på denne listen som Vero Moda og H&M.