grønt ansigt

Ser du grøn ud?

Det er sjovt som ordet grøn kan have flere betydninger; Hun var forpustet til hun var grøn i ansigtet, hun er meget grøn på dette område, firmaet har en grøn profil….Der findes sikkert mange flere udtryk end ovenstående . Dét udtryk, der nok for tiden er mest populært, er det med den grønne profil.

Hele tiden for vi tudet ørene fulde om, at vi skal være gode mod naturen, og politikerne taler sågar om grønne partier.

Den danske befolkning fokuserer også mere og mere på den grønne energi, som de blandt andet finder informationer om på hjemmesiden greenmatch.dk.

Grøn energi har sine grunde

penge grøn energi

Der er flere årsager til, at danskerne fokuserer mere og mere på grøn energi, og dermed investerer i det.
De tre overskyggende grunde  er

  • besparelser på udgifter
  • Co2-venlighed
  • Status som god mod naturen

Det er indiskutabelt, at opmærksomheden på de grønne energi er steget, fordi der er store besparelser forbundet ved det.
Man taler typisk om, at familier kan spare op til halvdelen på deres varmeregninger, og også en stor del på deres el-regning
Ydermere, for dem, der har solcelleanlæg, er det faktisk muligt at producere så meget el, at man sælge det til sine naboer via det eksterne el-net. Meget sejt at kunne fortælle over hækken.

En andet vigtigt aspekt er, at man udleder mindre co2 ved at anvende grøn energi. For nogle er det ren og skær venlighed overfor naturen: at man ønsker at jorden består om 20, 50 og 100 år.
For andre handler det mere om at kunne fortælle omverdenen om. hvor god man er mod naturen, og samtidig være fuldstændig bedøvende ligeglad med den. Det skaber nemlig status at sige til familien, at man da lige i weekenden installerede for 75.000 i solceller.  Jeg er har penge, og jeg er god mod naturen.

Hvordan ser du ud?

Hvis du er helt grøn af misundelse over for dem, der har investeret i grøn energi, eller skal til det, har du så tænkt over, hvorfor du er det?
Det indlysende gæt er naturligvis de besparelser, du vil kunne gøre på dine energiudgifter.
Hvis du kunne spare halvdelen på din varmeregning, og dermed have flere penge til overs, kunne du overveje, hvad disse penge skulle bruges til. Måske de skulle gå til at få et flottere udseende i form af et ansigtsløft, brystoperation eller andet.

Udover et flottere udseende får du jo også æren af at kunne fortælle alle, hvor god du er mod fremtidige generationers verden.